Online event

Een online event is een effectief middel om je klanten, relaties en medewerkers te blijven betrekken bij je product of dienstverlening. Om succes te realiseren en the talk of the digital town te worden, is het belangrijk dat je met onderstaande ingrediënten de ideale combinatie maakt. 

De sleutel tot succes vind je in:

  • een helder doel en format
  • de ideale studio
  • de juiste interactie
  • het beste streamingplatform
  • een match met een eventmanager 

Duidelijk doel en juiste format

Jouw event begint met een duidelijk omschreven doel. Daarna kies je het format waarmee je dat doel gaat bereiken. Van een webinar tot een digitale ontbijtsessie, en van een talkshow tot een interactieve productpresentatie. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Tot slot sta je stil hoe je binnen dat format de boodschap gaat overbrengen. Een strakke presentatie,  interviews met medewerkers, gesprekken met de CEO? Of misschien videoboodschappen van tevreden klanten? Laat een expert met je meedenken.

De ideale studio

Het leuke is dat je ook prima op eigen locatie een studio kan maken, het brengt het werk dichtbij en maakt het net wat persoonlijker. Met wat aanpassingen, goede styling en inrichting brengen we samen het product en de boodschap vanuit jouw bedrijf naar de mensen toe. 

Blijkt dat niet haalbaar of wil je juist even weg van de zaak? Livestream studio’s zijn er in allerlei kleuren, geuren en smaken. Welke is dan het meest geschikt voor jouw online event? Degen die het beste aansluit bij de doelstelling van jouw event. Gevolgd door het best passende plaatje, en natuurlijk rekening houdend met je budget. Ik zoek én vind de ideale studio voor jouw online event!

Interactie voor jouw online event

Je publiek een interessant verhaal vertellen is bij een online event niet genoeg. Maak je event daarom interactief.

Enkele succesvolle opties:

  • een goede moderator of inspirerende host
  • speeddates 
  • een poll 
  • een quiz
  • catering break

Welk streamingplatform

Een belangrijke en niet te onderschatten keuze die je moet maken betreft het streamingplatform. Microsoft Teams en Zoom zijn de meest bekende, terwijl deze eigenlijk vooral ontwikkeld zijn voor het bijwonen van conferenties en vergaderingen.

Online events hebben allemaal een eigen doel, karakter en bezoekers. Ik zorg als eventmanager voor het juiste platform bij het gekozen format en de gewenste interactie. Op die manier realiseer ik wat de klant wil.

Eventmanager

Een onvergetelijk online event bereik je met een eventmanager die met je meedenkt en op de dag zelf de regie neemt. Events etc. heeft de nodige ervaring, kennis van zaken, sterk netwerk en een prettige dosis energie. Wil je weten hoe we samen het perfecte format ontwikkelen en jouw doelgroep digitaal kunnen bereiken? Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Het liefst kom ik langs voor een praatje bij de welbekende en onvervangbare koffieautomaat, maar mochten de omstandigheden het niet toe laten, dan ontmoet ik je graag online voor een goede Zoom of Teams sessie.