5 ‘mind-blowing’ Toyota events

“Snel schakelen en anticiperen maar daarbij nooit de kwaliteit en details uit het oog verliezen.”

Events met een geweldige live experience

Louwman & Parqui wilde 7 nieuwe Toyota en 2 nieuwe Lexus modellen op een zo spectaculair mogelijke manier onthullen. Het doel: de gasten een exclusieve sneak peek geven en een geweldige live ervaring bieden. Met een ijzersterk thema; “Dat is de WoW van Toyota” en 5 memorabele live shows zijn de verwachtingen meer dan overtroffen. Niet alleen die van de klant, maar ook die van álle gasten.

De grootste uitdaging lag in het creëren van een uitzonderlijke belevenis rondom de lancering. Eén belevenis die elke doelgroep op een persoonlijke manier raakt – of dat nu dealers, medewerkers, relaties of leveranciers zijn.

De gasten moeten direct vanaf het eerste moment het gevoel krijgen van ‘WoW!’, er gebeurt hier iets opmerkelijks. En de live performances moeten ervoor zorgen dat ze dit gevoel tot het einde vasthouden. Je wilt immers dat de gasten na afloop naar huis gaan met het gevoel dat zij onderdeel waren van iets héél bijzonders. Zodat ze telkens weer positieve emoties ervaren bij het zien van de nieuwe modellen.

Experiential marketing met blijvende impact

Het creëren van zo’n belevenis vraagt om een spectaculaire live experience, verpakt in een uniek event. Events etc. heeft hiervoor, namens Bax Projects, haar expertise op het gebied van experiential marketing ingezet. Daarvoor moest de locatie wel eerst compleet worden omgetoverd tot een heuse show venue. De focus van elke live show lag op:

  • De aandacht trekken met opmerkelijke live acts
  • Mensen zich speciaal laten voelen door het geven van persoonlijke sneak previews
  • De gasten verrassen met een glamorous spektakeldiner
  • Alle zintuigen prikkelen met culinaire creaties

Alles, maar dan ook álles rondom de live show was tot in de kleinste details gecoördineerd en op elkaar afgestemd. Events etc. heeft een groot deel van het projectmanagement op zich genomen en was met name verantwoordelijk voor:

  • Perfecte afstemming met de klant, zowel met de opdrachtgever als het facility team
  • Scherpe budgetbewaking & tactische inkoop bij diverse leveranciers
  • Heldere afspraken met technisch producent, cateraar en entertainment producent
  • Sterke samenwerking met en aansturing van collega’s

Fotografie Paul & Menno Ridderhof
Video Erwin van Dijck

referentie

Al sinds 2005 is Jessie een rots in de branding geweest voor veel uiteenlopende projecten. Jessie is iemand die snel kan schakelen en anticiperen maar daarbij nooit de kwaliteit en details uit het oog verliest. Als geen ander is ze volhardend om voor elkaar te krijgen wat een opdrachtgever op zijn netvlies heeft, zonder daarbij enig compromis te sluiten.

Samenwerken met Jessie voelt vertrouwd. Haar prettige persoonlijkheid in combinatie met haar eerlijkheid en oprechtheid zorgt ervoor dat wij blindelings op haar kunnen bouwen.

Martijn Bax  —  Directeur Bax Projects B.V.

Check onze magazines!

Lees alles over de organisatie
van online, hybride en live events.
Naar het magazine »