De internationale lancering van de nieuwe Huawei P20 in Parijs

“Events etc. is van absolute toegevoegde waarde bij de organisatie van events, experience marketing en brand activation activiteiten.”

‘Red carpet’ event

Huawei wilde aansluitend op de officiële perslancering van de nieuwe Huawei P20 – die overdag in Parijs plaatsvond – een memorabel ‘red carpet’ evenement organiseren. Het doel: de internationale doelgroep, waaronder belangrijke bloggers, vloggers en pers, op een bijzondere manier kennis laten maken met de nieuwe Huawei P20.

De uitdaging: er was slechts 6 weken de tijd om het event te organiseren. Een hele uitdaging die Events etc. graag aanging.

In opdracht van LEF marketing & events nam Events etc. het totale projectmanagement op zich, inclusief nauwe afstemming met de klant. En dat alles in een tijdsbestek van slechts 6 weken. Internationaal fotomodel en actrice Gal Gadot – hét gezicht van de internationale reclamecampagne rondom de nieuwe Huawai P20 – mocht natuurlijk niet op het evenement ontbreken. Op deze bijzondere avond gaf ze de aftrap van de nieuwe campagne.

Complete organisatie van het evenement

Events etc. was verantwoordelijk voor de complete organisatie van het event. Bloggers en vloggers uit verschillende landen werden uitgenodigd om de vele gadgets en features – waaronder de speciale meervoudige camera – van de nieuwe Huawei P20 te testen. Hiervoor werden verschillende live experiences gecreëerd, waaronder:

  • een ijssculptuur met de P20 erin om de waterbestendigheid te testen;
  • een glamour & glitter bad voor het testen van de slow-motion functie;
  • en speciale selfie booths om het maken van selfies te testen.

Tijdens het evenement kreeg de pers natuurlijk de mogelijkheid om Gal Gadot te interviewen. De avond werd in stijl afgesloten met een feest met DJ en luxe high-end catering.

Het was een hele uitdaging om in slechts 6 weken tijd een team aan te sturen en samen een gedenkwaardig event te organiseren. Een evenement dat ook nog eens helemaal past bij Huawei én de internationale reclamecampagne die reeds liep. Het werd een groot succes. Dat was bij Huawei en LEF marketing & events niet onopgemerkt gebleven. Daarom werd Events etc. in 2019 opnieuw gevraagd om het projectmanagement voor een event op zich te nemen. Dit keer voor de lancering van de nieuwe Huawei P30 in Brussel.

Fotografie Janus van den Eijnden en Ruben Hamelink
Video The Film Factory

referentie

Al vanaf 2012 is Events etc. onderdeel van ons team, als vaste externe senior projectmanager verzorgt zij voor onze grotere internationale events alle facilitaire en logistieke zaken.

Events etc. is van absolute toegevoegde waarde bij de organisatie van events, experience marketing en brand activation activiteiten.

Esther Westerweele  —  Director LEF marketing & events

Check onze magazines!

Lees alles over de organisatie
van online, hybride en live events.
Naar het magazine »