Waardevolle brand activations voor de TCS Amsterdam Marathon

“Events etc. was exceptional from start to finish.”

Strong brand activation

Opdrachtgever PRISM (Public Relations & International Sports Marketing), gevestigd in London, was voor de TCS Amsterdam Marathon 2018 op zoek naar een Nederlandse expert in events en brand activation. Het was voor PRISM belangrijk dat deze specialist vanuit Nederland het aanspreekpunt was voor zowel hoofdsponsor TCS als marathonorganisator Le Champion. Events etc. bleek de perfecte partner.

Om zowel deelnemers als bezoekers te prikkelen en tot actie te verleiden, mocht een TCS Hospitality Area in het Olympisch Stadion niet ontbreken: dit opvallende tentencomplex was voorzien van alle benodigde faciliteiten en een volledige infrastructuur.

Op deze plek konden deelnemers en bezoekers een lekker hapje eten en drinken. Het was ook de perfecte plek voor een live brand experience en waardevolle merkactivaties, om mensen persoonlijk te raken en een blijvende herinnering achter te laten. Events etc. was verantwoordelijk voor de coördinatie van het ontwerp en de productie van de hospitality area. Diezelfde verantwoordelijkheid droeg Events etc. ook voor de TCS beursstand in de Marathon Expo.

Merkactivatie rondom de marathon

Events etc. was verantwoordelijk voor alle brand activation activiteiten van hoofdsponsor TCS. Dat betekende dat Events etc. uitvoering gaf aan de brand strategy voor de TCS Amsterdam Marathon. Daarnaast was Events etc. ook verantwoordelijk voor alle brand uitingen en activaties in en rondom het Olympisch Station. Zowel in de aanloop naar als tijdens het weekend van de marathon.

Een evenement zo groot als de TCS Amsterdam Marathon vraagt om een uitstekende voorbereiding en perfecte afstemming met de klant. In dit geval met hoofdsponsor TCS en marathonorganisator Le Champion.

Want ondanks dat het eigenlijk geen onderdeel was van het takenpakket van Events etc., was er nog een uitdaging: het vinden van de juiste balans tussen de wensen van hoofdsponsor TCS en marathonorganisator Le Champion. Deze rol heeft Events etc. dan ook op met beide handen aangegrepen. Zo was het mogelijk om voor de klant én het marathonprogramma de beste resultaten te leveren.

Fotografie Menno Ridderhof

referentie

I had the pleasure of working with Jessie for the 2018 TCS Amsterdam Marathon. Jessie was exceptional from start to finish. Nothing was too much trouble and she worked exceptionally hard to ensure the best for the client and programme alike. Jessie wasn’t afraid to challenge ideas and more often than not she was right! She worked tirelessly to ensure that the project was delivered on-time and to budget.

I am honestly not sure what we would have done without Jessie. Her experience, knowledge, relationship with suppliers and demeanour was second to none. I really hope that we get to work together again.

Harriet Mortimer-Quinn  —  Account Director at PRISM - Public Relations & International Sports Marketing

Check onze magazines!

Lees alles over de organisatie
van online, hybride en live events.
Naar het magazine »