‘We hebben nu ervaren
hoe mooi een livestream kan zijn.’

12 maart 2021

VBI uit Huissen is producent van innovatieve vloersystemen.
Elk jaar organiseert het bedrijf een nieuwjaarspeech inclusief stamppottenbuffet. 
Een fijn samenzijn met alle collega’s waar betrokkenheid een belangrijke waarde is. 
De bijeenkomst moest dit jaar anders dan anders, de oorzaak laat zich raden.
Managementassistent Carmen Wielink vertelt wat Events Etc. voor dit evenement betekend heeft.

“We wisten dat de nieuwjaarsbijeenkomst dit jaar via een livestream zou moeten en we hadden wel een paar ideeën. Maar al snel kwamen we erachter dat we er iets te licht over dachten. Als je het goed wilt doen, dan komt er behoorlijk wat bij kijken.”

Ook de inhoud is een stuk sterker geworden

“Een hele goede recensie op LinkedIn deed ons besluiten om Jessie Hagenaars van Events Etc. te benaderen om de digitale bijeenkomst goed te laten verlopen. En dat is zeer goed gelukt. In eerste instantie wilden we vooral het technische stuk uit handen geven. Maar dankzij Jessie is ook de inhoud een stuk sterker geworden. Ze barst van de ideeën en denkt actief mee. Ik had ook het gevoel dat ik altijd bij haar terecht kon met vragen. Meerdere keren per dag belden we om het een en ander af te stemmen. Zelfs toen we last minute alles wilden omgooien was Jessie erg flexibel en was dat geen probleem.”

Idee en acties

“Samen met Events Etc. hebben we het programma samengesteld, op basis van onze inhoudelijke wensen. Naast de gesprekken live aan tafel, onder begeleiding van een professionele host, hebben we ook op de diverse locaties van het bedrijf interviews gehouden met medewerkers uit alle lagen van het bedrijf. Dit met als doel om onderlinge verbinding met elkaar te creëren. Deze filmpjes zijn geïmplementeerd in een talkshow die opgenomen werd in een professioneel ogende omgeving. De techniek werd volledig uit handen genomen waardoor de sprekers zich volledig op de inhoud konden richten.

Een deel binnen ons bedrijf is omgebouwd tot studio. Een echte talkshowsetting is nagebouwd met daarbij sfeervolle aankleding. Het stamppottenbuffet werd vervangen door een borrelbox op maat, ook een idee van Jessie waarbij wij echt ontzorgd werden. Het had nogal wat voeten in aarde om alles te personaliseren én daarbij de AVG te respecteren. Dankzij de kennis en het netwerk van Jessie was dit snel geregeld.”

Reacties en resultaat

“De reacties waren enorm positief. We hebben dusdanig veel voordelen ontdekt van online events, dat we meer ontmoetingen op deze manier gaan vormgeven. Het scheelt tijd en je bent goed in staat om álle medewerkers te betrekken. Bijvoorbeeld door de livestream op te nemen zodat mensen het later terug kunnen kijken. Jessie heeft ons wegwijs gemaakt in de wereld van online events. We hebben dankzij haar het vertrouwen gekregen om vaker live online te gaan.”

Online eventmanager inschakelen?

Wil je de zekerheid dat jouw evenement verloopt zoals je voor ogen hebt? Vraag dan een expert in online eventmanagement om advies. Koffie staat (digitaal) voor je klaar!

Check onze magazines!

Lees alles over de organisatie
van online, hybride en live events.
Naar het magazine »